Bijlstraat 18, 1777 GG Hippolytushoef
0653182424
info@webtekststudio.nl

Een foutje is zo gemaakt: nakijken is belangrijk!

Een foutje is zo gemaakt: nakijken is belangrijk!

Nakijken

Soms ben je zó bezig om je boodschap op jouw manier over te brengen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je maakt gekke foutjes, die eigenlijk niet nodig zijn. Als je de tijd maar even nam om je tekst na te kijken. Want nakijken van je teksten is heel belangrijk. Het hoort eigenlijk bij het schrijven van je teksten. Nakijken zorgt ervoor dat je net die kleine tikfoutjes uit je tekst weet te halen. Of die vreemde zinsconstructies. Maar als je een lap tekst hebt geschreven, dan zie je het soms gewoon niet meer. Je staart je blind op je zelfgeschreven tekst. Het is dan fijn als er iemand is die je tekst even voor jou wil nakijken.

Laat je teksten nakijken door WebTekstStudio

WebTekstStudio zal zelf ook heus hier en daar een tikfoutje maken. Want achter WebTekstStudio zit Marleen van Haastrecht. Een mens van vlees en bloed. En mensen maken nu eenmaal (tik)foutjes. Wat echter de kracht van WebTekstStudio is, is dat zij wel de foutjes uit jouw werk weet te halen (en ook uit haar eigen werk hoor!). Je hoeft daar heus niet de hoofdprijs voor te betalen. Al voor een paar Euro heb je de zekerheid dat je teksten kloppen. Jij zorgt voor de inhoud, Marleen zorgt voor de taaltechnische kant van het verhaal. Het nakijken is over het algemeen al in een paar dagen klaar. Zo kun je, ondanks dat je een deel van je werk uitbesteedt, toch je deadlines halen.

Welke teksten laat ik nakijken door WebTekstStudio?

Je kunt alle teksten laten nakijken door WebTekstStudio, zolang ze maar in het Nederlands geschreven zijn. Of het nu gaat om je afstudeerscriptie, je menukaart, een nieuwsbrief van je bedrijf of vereniging of een ingezonden brief voor de krant: WebTekstStudio staat voor je klaar. Zoals gezegd ga jij over de inhoud van de tekst. Jij moet er dus zelf voor zorgen dat het inhoudelijk klopt wat er in de tekst staat. WebTekstStudio is er alleen voor de taal- en tikfouten.

Het niet (laten) nakijken van je teksten kan voor grappige situaties zorgen

Op Facebook vind je verschillende pagina’s met (per ongeluk) grappige borden, aanbiedingen en situaties. Taalvoutjes is toch wel mijn favoriet. Op deze pagina vind je de meest vreemde tikfouten en taalfouten. Van mensen die het écht niet weten en van mensen die per abuis de verkeerde toets op hun toetsenbord aangeslagen hebben. Het is eigenlijk maar fijn dat deze mensen hun teksten niet hebben laten nakijken. Zo kun je, als je er van houdt, eens lekker lachen om vreemde situaties.
Natuurlijk is het als bedrijf wel erg vervelend als er een taal- of tikfout op je product staat. Even laten nakijken had veel problemen (en gênante situaties) kunnen voorkomen.
Nakijken

Wil je meer informatie over het laten nakijken van jouw teksten? Neem contact op met WebTekstStudio via info@webtekststudio.nl